Tuesday, December 28, 2010

maka betulkan aku sekiranya ini salah ;)


and people said a lot, here is my answer :)

*just because aku takda awek, doesnt mean aku ni gay. bukan aku nak kata yang perasaan tu takda. memang aku mengaku ada. fitrah sebagai manusia. kalau takda tu nama nya tak normal, tapi kite kene bertindak mengikut akal, akal yang memandu hati, agar tak terpesong. agar tak tertipu. agar tak di fitnah . tiada yang mustahil, hendak seribu daya, taknak seribu dalih. aku percaya, masa sekarang adalah masa untuk mengenali dunia dan bukannya untuk mengambil apa yang ada di dunia. tetapi jiwa gelora remaja sentiasa memberontak dan ingin tahu, kadang kadang kita buat juga walau pun secara teori kita tahu ia salah. tetapi pada fikiran, kesalahan itu tidaklah membawa kesan yang besar. oleh itu, menempuh suatu kesalahan tidak nmpak begitu ketara, its a choice rather than a must.

**kite layan semua sama rata. lelaki perempuan semua sama. tetapi nampak nya tak berjaya. tak boleh nak anggap senang begitu sahaja. hakikat nya, kita lelaki dan perempuan berbeza :)


but hey. . no offense. this is me.im just saying that suppressing is not impossible. its a solution. theres other things that must be priorified. if you know what i mean. keep motivating my self, saying . like. *nahh* * im not supposed to do this* *oke. aku takda rezeki* and so on. any how, any way, as long as it works for this purpose. it should be ok:)

Wednesday, December 22, 2010

mind your words :)

could I?


should I?


would I?



could:

referring to the word that explains the capability of someone. a logic term of can and cannot


should:

a word describing obligation instead of a logic term. a word showing someone to do the right thing and still able to do the opposite.

would:
a simple word indicating a statement of an option. pick any, and the opposite still doesnt seem to be so wrong.



conclusion,
a simple massage:
mind your words, mind your attitude. you may got caught up when you think that you are at the top :)

Tuesday, December 21, 2010

this is, my spm :)



23/11,SELASA,BAHASA MELAYU
happy birthday kamal razi, its nice to start spm as a birthday present kn? HAHA.
oke, hari pertama, spm, sume mcm (obviously) gementar sana gementar sini. tp wtheck, life needs to go on. so, kite pn jwb jela yeh BM? ketas dia was not bad. paper one was oke. tibe tibe tgah interval paper seni, ada msg masok ckp ada soklan bocor. apa lagi. xD so it wasnt so bad, aras pn sederhana. alhamdulillah. 1st day was oke :0

24/11,RABU, BAHASA INGGERIS
bi aku tatau nk bace ape sgt. spot org bagi mcm suro bace sume je, so, aku baca la sume, bleh la plak kn bagian literature masok bagian yg aku takcover =.= so aku bantai bantai je la. tp paper 2 was oke. essay aku buat psl home* aku tgk je soalan tu aku dah jd over the moon teros. haha. mana taknye, selama aku sekolah , cgu tak pnah nk puji aku punye karangan and asek suro aku buat btol btol je. ecxept for one, taun lps. midyear, klua soalan same with the same topic!! XD

25/11, KHAMIS, SEJARAH
my luck turns bad. start kt sejarah, boleh kata aku bace sejarah paling banyak and paling lama. and the night before exam, aku dpt banyak sangat spot. pening dibuatnye, aku bia semua spot. and abce je mcm biase. and it turned out, ada one of the spot. sbijik gila =.= oke, menyesal skrg takgune.

29/11,ISNIN,MATH
ini subject aku tatau nk bace ape. =.= so mcm buat paper tak bace buku,. so, we'll see how it goes :S

30/11,SELASA,SYARIAH.
oke, kn tak bace math ? sbb nk bace subject ni. khatam 2 buku kulit ke kulit. so. it went okay:)

1/12,RABU, ADMATH,
oke, dont freak out, do it slowly. dont panic, thts the way to do admaths, not just complaining. i tried. still, asl la soalan die lg ssh dr yg past years nye. format pon laen. aras pon tinggi. apa salah aku dkt kau admath? tak ckop ke kasih sayang yg aku bg selama ni?? =.= abes paper time tu hujan, redah hujanbalek rumah, smpai je rumah. dah reda -_____-'

2/12,KHAMIS, FIZIK
sebab redah hujan nye pasal, aku buat fizik dalam keadaan demam =.= not a very good thing to remember. err~

6/12, ISNIN, KIMIA,
oke, dah sehat. haha. buat je. jgn banya k cite, paper 3 berwarna! wee, mahal mahal :D

8/12,RABU, BIOLOGY

alahai, time ni sume dah exited dah nk abes exam, tp aku ada lg 1 week. soo, aku buat bio ni mcm buat admath, tp bio susah =.= experiment nk kne design, mcm hape la -.- takyah blja bio pn takpe la. aduhh.

14/12,SELASA, BAHASA ARAB,
oke, mood exam semakin luntur, pike nk habis je skrg. adri jawab sume mcm senang je. adeh, asl la tbe aku masok je blurr? =.=

16/12,RABU, PENDIDIKAN ALQURAN DAN SUNNAH
hari last, awal awal pagi aku dah gerak pg lebri nk bace buku sbb tak bce ape lg. then mau lak hujan kn. tak bace buku, terpak se balek amek kete. prepare lunch utk adek adek kt rumah, then tros gi skola. jwb ketas. igt nk main skate ke bola ke kt skola. tibe tibe, pakli mengamok pulak. mau la takle nk main bola pulak =.= die halau balek. ok fine, aku balek. pg amek adek kt kuale selangor. mlm igt nk skate. tbe2 je tau tau skrg die dah tutup lmpu mlm mlm kt sane =.=
what a bad day to end spm~~~
-___________________________________________-'






and now, currently, im quite bz. dah start keje. org len sume tgah lepak lepak lg kt rumah. dh start keje sbb bosan. dok uma 2 hari dah rase mcm org gila =.= soo, everyone, enjoy the holidays, and juniors, ENJOY SCHOOL YAWW! :B

Monday, December 13, 2010

lol

ade jugak eh suke tgk post aku kt bwh ni =.=

Saturday, December 11, 2010

confess?

its been a year or more, id remember that day was like, somewhere October 2009.

and now, i dont know. why everything changed just too much from that date. i changed, or you? i hope its just me. and forgive me for doubting. but hey, im just referring from what i heard. well, obviously, things are not the same since we've known each other, i dont know when was the turning point. but something must of happened. firstly, some of your friends, must have seen what i did. during midyear that is. hey, im not the kinda person who walks up to girls and talk . "hey, buat ape tu" and, "hey, boleh kenal" seriously . no and never have i ever did like that to girls whom i dont know. but they were the ones who came and asked things to me at that place., and nothing big, they were just old friends. as if your friend ever cared and ever knows, but.... id try to keep my distance to a safe radius with them. but it seemed like it was not how your friends saw it. i cant changed a persons perspective, but i can stand and fight for whats right. and i know my words never did reached you right?and your friend swords are alwys what cross your head more than mine.
and youve said that you gave the chance for me to say what i am supposed to say right? hmm, i dont know when was that. and you claimed that i failed to do that within the period you said. here i ask. when was that chance?? when did i missed it? i cherished every single moment i had. especially, during that days.but hey. its the only time we spoked, it was like the time when you called me. during youre free time, once .id like to say here how happy i was knowing that you still remembered me, and most of all, spending bits of your time just to go to the public phone. and since that the period was just a brief, i never get to say what i want, and yah. i know that your friends were there too, just to company you, and to use the phone. making me unable to call back. i wished i could. thts why i sent those cards, something i never done to anyone else for a long term. hoping it could be the best replacements. it was all i could of think of. im sorry if it was not enough. how many i sent , how much of them failed to arrive. idk why. i hope that you would understand why i send those mails. it may not cost much. but i did it with all of my heart.
im not trying to pressurise this point. cz i know how much education means to you that time. that was the same motivation for me in my studying. and it also made me realize, how i am soo diferred from you. unlike you, i am not in the eyes of a viewer as a sight of greatness. im just a normal typical person who just happened to be studying in a school, less known my the country and just being overlooked by most people. who am i to be with those who stands in great height. i would understand how im going to be placed in the food chain. lower than you. that would just make me cry sometimes? but hey, why would i ever wanna cry for something that is destened for me.
but just to say. things from my veiw has never changed. and i always hoped for what i believed.how special you are. and still. and that is what i said to you always. but if things arent going with my flow. its not mine to decide is it? but most importantly, i hope that you are happy just as how you wished. would you even read this??? at leasat one person do understand what i am saying.but i would really just wanna say thankyou for everything in the past. thank you for realizing me of who i am. people can call me stupid or wutsoeva, but among all of them that stare sky high, im bounded to the ground. just seeing you from another perspectice and not sharing the same veiwwith you. and thank you for motivating in my studies. i hope that it will gve a huge impact on me. have a wonderful life. a great one with all your loved ones.
if ever before im actually making you to a bad place, im sorry.. i really am. dont worry, it wont ever happen again.till then..
with love,
me....

Tuesday, November 9, 2010

serantai dedikasi untuk dihayati :)



Salam buat guru tersayang
sepanjang kita bersama dan berjuang
kau sentiasa bersedia dikala aku bertanya soalan,
tidak pernah jemu menjawabnya dengan senyuman,
membimbing saya yang serba kekurangan.

sebagai pelajar, tidak,
sebagai manusia,
saya tidak lepas dari melakukan kesilapan,
seringkali juga berlaku kecuaian,
namun,
yang salah kau tunjukkan,
yang tidak benar kau tegurkan,
khabar juga tidak pernah dilupakan,
sungguh,
tidak terbalas segala yang dicurahkan,
hanya Allah yang mampu memberi balasan.

guru guru sekalian,
dirimu tidak mungkin ada gantian,
andai selama saat kita bersua dan berkenalan,
ada kesilapan yang melukakan,
yang mengguris perasaan,
sepuluh jari dihulurkan,
memohon kemaafan,
kadang kala saya lalai,
kadang kala saya alpa,
menjadi fitrah sebagai manusia,
dari saya,
jutaan terima kasih saya ucapkan,
atas segala yang telah dicurahkan,

rakan rakan,
ini adalah satu permulaan,
permulaan sebuah perjuangan,
moga kita terus gagah berusaha,
menjahilkan diri dari putus asa,
kuat dan tabah,
walau apa yang tiba,
perjalanan ini masih jauh dari penghujungnya,
masih belum terlambat untuk membentuk perjalanannya,
menyusun strateginya,
mengatur langkah langkahnya
dan menghargai saat saat yang dilaluinya,



Friday, November 5, 2010

understand my ideology


WE COULD NEVER HELP EVERYONE EVERYWHERE
BUT
WE COULD ALWAYS HELP SOMEONE, SOMEWHERE
ALWAYS,
always...

how many out there truly understand my words? i sense none. oh well. words are just words, a hard way to express a feeling. a hard way to sell believes, a hard way to make others understand. no offense. not you. but hey, this is me. in my believes, you can never know rather we made others understand the way we did. only believe. and trust. :)

Wednesday, November 3, 2010

alahai rakan ku, sedih.


alahai kawan, alahai alahai.

bile susah, bile sedih pandai pulak mencari, bile dah bahagia seronok, nak sombong tegur (pandang juga) tidak mahu. dan berkata dibelakang saya yang sombong, alahai alahai. saya sedar saya tak hot macam rakan rakan yang lain, tak hebat bersosial dengan mereka yang sebegitu. tak setaraf la senag cerita kan? sile sedar bukan saya sahaja yang bermonolog sedemikian, ramai, bukan, kebanyakan dari kami berkata begini. tapi apakah daya, ego ego ego . biase la orang dah super hot (wannabe maybe) , tapi tolong la, jangan jadi bodoh. paling kurang, jangan la bagi ia kelihatan begitu ketara ..itu sahaja :)

Monday, November 1, 2010

a wordS before i die ;)


last week ,
damn,
a lot happenned....

makin hari, makin dekat ngn spm, makin byk ujian yang Allah bagi.
kawan aku sorang, ayah die bankrap pulak time time camni, company kne tutup, balek rumah die je kne marah. hmm.


SITI NOOR FARAHIN AB RAHIM

, ayah die meninggal, colon cancer yang tibe, terkne kt liver, so, thts the cause.Alfatihah.

ME?
well, last friday, i had an accident, jebak moto for the 1st time. it wasnt something major, but theres somthing that i kept thinking about . hmm, if before, i escaped death once, and now again, i dont know if there is going to be a third time. and for that, it made me realize. when people just died suddenly, they dont have the time to actually say something to everyone, to say goodbyes, and sorry.so, if today was my last day, heres something that i must say :)

firstly, i would like to say sorry to everyone, regardless of whom, regardless of where i met you, everyone. eventhough things havent been easy between us, i forgive you, ONLY, if you forgive me,hehe, if i ever owe you anithing that requires pay back, pls refer to my family.

and dear family, i may not be the best person in the center of the family,but i hope you can all understand what ive been through, ask umi, she'd know. i was not the best, even though i try to be, and peoples just keep on disagree. but im guessing that is just it. im no more :)

to those who ever had grudge on me on everything, those who took me for granted, those whom just never seem to get it right with me. just to let you know, i hope that now you are happy. and forever will. still, i have nothing against you. except the self esteem of yourself :) but on top of all,

for those of you who are just there , there for me, there to even just share a single moment to everything. note that i want to say a humble bow with a thank you :) a thankyou for everything that i hope is enough just to pay back. i can never pay them back with just me. and i would never be me if it wasnt for you. ALL of you,

a little advice from me, appreciate everything you have. appreciate them, think optimistic in everything, and there you will see the silver lining. the life you will live is still long. for that. dont waste it, dont savage it, dont betray it :) its a once in a life time when you can actually see you, being able to live your life to the fullest. to cut it short, its like an absolute ecstasy just to know you did all ok. just smile at evrything, and bring smiles to others. never forget, that you dont live in this world alone, and you can never do so. this makes you just the person who needs other, pls realize this fact. and make some changes dad. im specificating this to you. and others as well.


nobody can plan their death. and a perfect one is only for lucky ones i guess?
so, im just planning mine, a stepping stone of preparation.
the only thing i hope is that i may be remembered, or just, be settled the proper way.
thankyou.. may God bless you all.
well, im guessing thats it.
thank you for all of your time . thankyou. :)




Wednesday, October 27, 2010



too much nonsense ive told, lets talk about education this time :)


bile trial dah habis, semua tanya result. kau brapa. aku siket je, kau pulak berapa. aku boleh la, eh, aku terok doe. dan lain lain. ok, memandangkan tak ramai yang bace blog aku ni, (for thats the main reason aku buat blog ini , its like a diary,:) aku nk ckp yang result trial aku, adalah
8A3A-.eventhough takde A+, still, alhamdulillah.

tapi, ni tak bermakne ape yg aku buat ni cukop baek. i just barely dapat mcmtu, rezeki hopefully, and not bala. orang ckp, aku dah tak payah belajar dah, dah konfem dapat biasiswa dah, dah konfem dpt masok U dah, dah konfem mase depan cerah la ape la.

Tp aku igt lg ape cgu fizik aku, Pn Siti Sabariah, cakap dkt aku. fyi, die cgu 1st yg tau aku dpt straight A.
die ckp " ali, tahniah sbb dapat sume A, tapi kamu jgn takbur atau riak. bile kawan ckp itu ini, kamu istighfar je la. agp la ini sebagai ujian. jadikan ni sebagai batu loncatan, kamu cakap kat mak ayah kamu, terima kasih sbb byk doakan kamu, dan kamu msti igt, jalan kamu lps ni jauh
lg. walaupun kamu byk belajar, tp Tuhan jgn lupe. jangan nak main sgt, dah la, t
ak elok saya ckp byk sgt, kamu dah besa dan pandai dah nak paham ape yg saye ckp"

almost evrytime after fizik(sebelum tuka kelas) die akn ckp kt aku mcmtu . im thankful, and than you, its like a weekly motivation , the drug i need to boost my study. when others just spoil it -.-

tp kan, cube tgk jadual kt atas tu.itu list sbp yg dpt top dkt mesie ni, and kalau tgk, STF atas sekali. yahh, mane tak nye, kawan kawan aku yg dkt situ dulu pon sume bijak bestari :) sume flying colours.





dari kiri, rozanna roslan, farah emilya, nurul khalisah


these are the peeps that motivate me , to do better, yg kiri skali tu wakil johor boling tak silap :)
and one more person, isthe ex-headprefect, NUR AFZA QISTINA, heh. eventhough, makin lama kite dah tak mcm dulu, tp still you're achievements, damn, thts a super motivation :) i wished i could do the things you did.

and rakan rakan lain di SEMESTA(sekolahmenengahsainstengkuabdullah), KISAS, SABDA, SDAR, SSP(cyberjaya) and SMSSP, SBPI gombak, SBPI rawang, dan lain lain, kalian menjadikan diri ini resah seribu bahasa, sedar akan kekurangan yang perlu dibaiki. walaupun org ckp, skola sbp dah disediekan dgn mcm2 kemudahan tok belajar berbanding skola bese, im not gonna put that as something that dooms my future. dan Dato Daud, terima kasih sebab bagi saya motivasi di saat saya memerlukannya. kadang kadang betul jugak kata pn rosliyah tu, saingan kite adalah mereka di luar sekolah. dan pencapaian kt dlm sekolah tak bermakne itu adalah nilaian sebenar. saingan dgn budak spm dah mcm tu, tak masuk mrsm lg, worst, sekolah harian biasa. they hold the diamonds in the glass.

a long way to go, and harder roads are to be taken, choices need to be made. as i grow, i canno longer rely on others more than i rely on myself. dlm aku tgah update blog ni, online fb, others tgah belajar, striving, survival to the fittest.

i need to start my change, kan bes kalau ade orang yang paham ape yg aku phm, alangkah baeknya :(

less than a month till spm, less than 2 month of schoolhood. surely gonna miss it, already missing it, lets make the change together shall we?? its still not too late :)




4abubakar2009,5abubakar2010 :)

Tuesday, October 19, 2010


nampak gamba atas ni? haa. ni bkn gamba aku. ni gmba abg aku. and skate die yg dah patah, ape nii ali?? (pls continue reading:)


oke, trial baru sahaja abes, and now, dah mule pecutan, so aku pun cepat cepat la nk update gk blog ni, taknak bia die berhabuk banyak banyak. hehe. and yah, mesti ade yang akan tanye, result kau brape ali? mesti gempak kan? bla bla bla.

alhamdulillah. aku rase result aku oke. tapi bukan comfort zone. sbb trial ni byk sgt talian hayat. arab yang tak penah penah aku dapat A dari sekolah rendah, now dah dpt. huhu. alhamdulillah. tapi aku risau. spm mana ada talian hayat. this time , i guess ill learn things, the hard way, hopefully.

unfotunately, something happenned to me. after 1st week trial, secara rasminya, ali husaini TELAH BERMULA UNTUK MAIN SKATE!!!hahaha. walaupun sblm tu aku ada jugak try ride ride kt dlm rumah and luar rumah, tp skrg, aku akan pegi skatepark kat 13 tu, like, pagi kol 3 , 4 , or lps subuh. kalau rajin, ptg pon pegi like before maghrib maybe.till now, skrg ni aku dah boleh la ride siket siket, blaja nk pump gune bearing murah, revert, ollie, and pop shuve it. now aku fokus nk perfecting these tricks. but before that. i would love to learn how to drop in a pool and ride in it freely. hee.huhu. and yah. aku mule skate time trial, and ramai bising. ramai marah. ramai suro aku jgn skate.

sume orang tau, nak main skate ni bukan nye sehari due. takes years maybe. bak kate abg aku. *its not a one day effort* kot. heh. so, skrg dah masuk minggu ke empat aku skate. and yah, dah ade la sakit sana sakit sini, darah sana darah sini. nk skate msti la ade price die :)oke, so, nk tau nape aku skate??

well,
bg aku, bile aku main skate ni, mmg la bes obviously,not that im saying its a guys game or wut, even gurls like it too kn wazee? haha. but hey, it made me realize something. kau nk skate, nk taknak, kau kene blajar care susah. mana ada kau boleh nk suro kau coach. tatau la en, tp stakat ni, aku tak penah la nmpak lg. and tht made me realize that it is better to learn everything that way. no shortcuts, just efforts and extra efforts. dalam kata lain, kalau kau nmpak orang tu dah pro, kau tau, how much hardness he paid, and the pain he faced just to be able to do tricks. and i must go through the same thing for the same result :)

and also, kalau nk tau, everyone who skates has their own background. tp bile kt skate park, hey, we're all the same. doing the one thing, sharing the one place. orang nak gune pool, kite bagi, kite share. kite nk gune, orang bagi laluan. and backwise. and yeah, tak sume dah pandai main. so, kalau nmpak orang baru nk berjinak ngn skate, mane ade boo boo. tak tau, kite ajar. even though org tu tak knl. and when you fall, you get up, and yeah, orang akn concern. even for strangers. , seriusly dude. see, skating isnt tht bad. its like, the feeling when someone comes to you and askes for a lighter to like a smoke(but im not a smoker. take this note seriously ) and you get to talk and know that person when they smoke together.

but overall, skating is about practice and practice and practice, despite the risks are very much vulnerable . but hey. never give up, thats what i learnt from skating :)


HAHA. tp aku tau. org mesti ckp, *lepas spm nnt kau sambung la* heee. ntah la kawan, aku just main biasa biasa je. bukan extreme pon. hanya sebagai exercise sahaja :) oke?

tp, nk tanye jugak la.

SHOULD I OR SHOULDNT I STOP SKATING?

hmm,

ur thoughts?

Sunday, September 26, 2010

sharing is caring?


sometimes people say, "ali, you've got to tell people your problem"

heh. but the world , i cant say its cruel. maybe its just the way it is rather than the way it should of been. Too much had been done. every time i tried to tell the true complexion of something, it gets worst.not that im saying im always right. but it makes them know that things aren't that simple. and things are absolutely not as how they thought.and thus ,leading to a bigger misunderstanding. forcing myself to learn. that i should never share something. its better for me to keep it inside. and admitting im wrong even though its not, even though i haven't tell the truth about it. ending up for me to swallow the pain and smiling for it . accepting all the blames, true or false. when its inside. nothing differs it. oh well. thts the world trying to teach me to be stronger and stronger :)

Monday, September 6, 2010

(: BERTERABUR :)

terus terang...
tiada tersurat...
tiada tersirat...

:)

baru balek dr masjid negeri .

hmm. dah lame tak menulis macam ni. byk sgt nk cite. smpai mase je nk tuleh. abes sume idea.

tp yg pasti, skrg ni. macam macam dah jadi. semua tak macam dulu. sume dah ada hala tuju masing masing. once, i had great time, great moments to cherish. tp skrg. adehh. di bawa arus masa. orang orang yg aku kenal skrg dah tak same mcm dulu. kalo dulu kite boleh lepak sama sama, gelak sama sama,. sekarang, sume dah ade agenda masing masing. tp bile kite cntact die. die bleh plak ckp, aku yg kerek sbb lame tak cntact. omg, malas la nk gado. tp nk wat macam mane. as time flies, people grow. and changes are expected to occcur in them, only GOD knows how, what and why. and kau boleh expect to see no visible expression on me. sbb aku taknak make evrything personal. taknal campur adukkan masalah aku ngn kau ngn orang lain. :)

oleh itu, di kesempatan ini,
saya ,
ALI HUSAINI BIN ADZMI,
ingin mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
ikhlas dari hati,
MAAF ZAHIR DAN BATIN,
kepada semua,
tak kire, baru kenal, dah lame kenal,
terlupe atau hampir lupe.
saya bkannye sempurna untuk menjadi perfect di mata semua orang,
tapi saya harap, saya di tegur andai tersilap,
dibetulkan bila tersalah,
di nasihat untuk membuka langkah :)

khusus untuk trial yg akan datang, saya berhajat untuk mengundurkan diri dari internet. insyaAllah, kalau la mampu, same same la kite yeh? hehe

kalo ada tak puas hati apa apa, sile jumpe saye, atau bagitau saya. TQ :)

Saturday, September 4, 2010

let my hands dance :)


i could say,
what a day ,
or just,
i hate today.

being optimistic,
it never hurts,
being sarcastic,
that's gonna struck a nerve.

im no poet to describe the world as it is,
but i have my own opinion,
with whom i share this world with.
as of yesterday,
ive learnt something,
rather than nothing.

friends make our world go round
not just square or triangle that has to much bound.
when you take them for granted,
you'll see how you can be granted with such hatred
unless you linger upon the strings of a love ones,
then you will live to tell the tale.
A tale of stupidity rising beyond the wise intelligency,
but you are not Enstien,
you are not stephen hawking.
then ill ask you a question.
what is the true treasure of your complexion?

and NOT to be forgotten,
always in my heart,
a leader coaches rather than orders,
motivate ,
and
tolerate,
rather than cursing for our imperfections.
but hey,
im not perfect for you,
guess you are just not perfect anyone then :)
a brain without a heart,
is like a you. with only you :)

Sunday, August 8, 2010

unholy confession

indah dunia bukan pada bicaranya.
indah kata bukan pada zahirnya.
indah sinar bukan pada bahangnya.
indah kalam bukan pada khilafnya

atau aku yang salah??




Segalanya indah bila dihayati. Disanjungi kerana memahami. Dikagumi kerana memberi inspirasi.

the way we understand things may not be the same. but hey, i hope people can always see the silver lining in everything. making peace from the chaos turning bad to the best. its never impossible. its just up to you rather you want to do it or not. but above everything. ali, not everyone may agree or even tolerate with this idea of yours. for that.. it sucks to have a solo single minded type -,- oh well. guess thats just you. and yeah. a lot is coming on your way. and hell yeah, who knows. huhu.

smile when ur happy, smile when ur sad. eventually, ull be happy at some way ali husaini :)

Monday, August 2, 2010

terima kasih abang :)




kau takkan pernah berasa nikmat . Sebab kalau semua yang kau mintak, semua kau dapat . Papa mahu itu, ayah mahu ini . Dan kau dapat .

Aku bersyukur sebab selalu aku hidup dalam tidak berada . Lebih dari selalu, aku menelan air liur . Bila kempunankan kawan ada ini itu .

Sebab tu juga, aku selalu berasa bagai menggelongsor bila rasa kurang . Huuuu. Yeeha! Kau tahu? Inspirasi itu datang dari pengalaman . Kisah hidup cernaan mata perasaan.

Kau tahu? Lagi indah bila kita betul-betul mahu, tapi memang kita tidak mampu . Dah usaha dah, sedaya mampu, dan haish~ belum sampai ke situ.

Ingat! Kalau-kalau . Kau berjaya itu ini, dengan gaya laluan senang. Itu langsung, tidak empati kepada golongan terkurang.

Nama naik tinggi menjulang, tapi, apa mukjizatnya? Tiada, sebab kau memang ada semua peluang.

Kau boleh berhenti bermain layang-layang. Dan, berlari memanggil kawan di hujung padang . "Nah, kau pula main layang-layang."

Hanya berpesan, agar usah berbangga dengan laluan mudah. Menang mudah.

Friday, July 16, 2010

dusty

berhabuk amat blog ini :)

just nk cite, mgu dpn ade test bulanan.
like,
wtf.
aku,,
eh silap,
ktorang ni bkn nye robot doe. -,-
korg phm kn?? hee
kinda bz lately, dunno why. oh wait. bile yg kau tak bz?? -,-

Friday, July 2, 2010

midyear

*omg, td dh dapat result midyear.
*and, its effingly, frustrating.
*30% is the only mark that made the different
*and PJK ofcourse.
*sivik saya fail
*adakah saya tak bersivik?
*disebabkan ini, keputusan saya drop tak dapat 1st.
adeh,
* congrats la sape yg dapat tuh :)

Wednesday, June 30, 2010

NEWS..updated.

oke...

heres,
the good news.
aku balek balek dari tusyen kimia dgn param. ayah msg, suro aku balek terus. daa. abeh slam eni aku tak balek tros ke?? siap calling calling lagi. hujan, so i delayed my departure* huuh. sampai je. my pc is transforemed to a mode tht can be online. dalam bahase melayunye, dahkne repair la, hehe. :) and di upgrade ke pade windows 7 . finally. huhhh. oh well, yippie i guess?


NO..
the bad news is.
ayah suro student die tuka sume mnde ni, yg mane ape yg telah dilakukan, ade lah FORMAT! tanpa notis awal. bermaksud, segala kerja kerja aku, segala gambar dan video y gaku dh save kt folder aku, is GONE. arghhhhH~ T.T

majalah IMEJ , page for nostalgia kelas, sume dah takde. =(

sorry guys, for the delay.

Monday, June 21, 2010

1st day


1st day of schooling, well utk 2nd semester AKA, last semester for my life as a student (happy?? .. hmm)


1st thin org ckp bile jumpe.
* ali, asl kau dah makin gelap*

grr. tu la ali. cuti 2 minggu pegi sane pegi sini, mandi sana mandi sini tak pike waktu. . padan muke kau -,-

wtheck. life goes on,

arini dpt ketas admath sivik bm psi AQS bi.adehh. ape lg?? -,- sivik aku dh konfem fail~ har har, no big deal. dh konfem tak dpt number 1 --'

well,, drama kelas ontherun~
just wants to say,

sincierly,

im gonna miss school. ;)
ceh, ayat gaya mcm dh abe sje skola. eventualy it will happen, and i dont want it to happen with me sobbing my past. let me be the change, the world wants to see.join with me plss?

im begging

thank you.

eheh, sha! haha. kntoi :)

Sunday, June 20, 2010

blah kalau goyah


nike cup 2010..
mcm sengal la pulak, bru nk warm up warm up. main baru 8 game, 2 org dah nk balek sbb tak larat. bek tayah datang -,- tros lagi 3 org taleh main, disqualified. grrr. tak puas main :( match start dari pukol 9.00, wisel serentak ramai2 start, main king stay. main la seberape byk match yg bleh.adehh. tak smpai zohor dah benti. malu la weh..

team ktorg mostly pakai kasot sekolah je, wee=D

time nk balek tuh, team ba'e ckp kt aku
**BLAH KALAU GOYAH**
(fyi, ni slogan nike cup 2010)
pfft~

well. atleast dpt gk cnderahati :)
wink wink*

esk skolah .. wahh!!

married?

hahaha. sape perasan. kt facebook baru baru ni, aku ade tukar status aku. then org sume tak caye. nape eh??

Saturday, June 19, 2010


yuna oh yuna, ingat ingat, PMR dh dekat :)
happy schooling.

Wednesday, June 16, 2010

benum hill resort


diamonds arent forever by bring me the horizon. 1 am kamis.



tick tock and time flies ~ gahh, got only 4 days of holidays left -,-

oke, nk cite psl trip pg pahang yg telah menyebabkan aku miss byk mnde. grr.

hari pertama, isnin.

bangun pagi then cpat2 siap2. pg uma donat like 830 kot. nk pegi uma kamilah. aku dh ckp nk pg mandi swimming pool kt umah die. tapi napi and donat datan gdress up mcm nk pegi dating ngn awek je. lol. aku je slekeh dgn slua trek nye. adehh. then about 11 kot. balek umah online facebook skjp. then amek amad hntar die kt BK@13. then pegi 19 amek afiq pulak. then lepak lepak smpai kol 1.30 kot. sbb kol 2 kne pgi skola nk pegi pahang.

aku bajet nk tengok la tyra rock climbing ngn paein. tp dh lewat and laily pon dah bising2 suro siap2 packing barang. ok fine. aku pegi dengar ckp kau laily. huhu. balek tros mandi pack barang. amek je sume baju yg ade and suro amad hntar aku pegi skolah. smpai2 igt aku last. hakim jalil lg lambat dr aku. jgn nk marah sangat la kt aku sbb aku lmbat. haha. otw pergi ustazah ckp die nk benti kt air terjun kt pahang. ntha kt mane aku tak igt sgt. ade ke patut. die ckp jgn turun mandi just tgk tgk je. mmg tak la.




aku and the geng sume pgi kt atas atas yg banyak batu then ktorg konon celup2 kaki. well. paling tinggi pon smpai lutut. sbb, aku and arep dah try nk test kedalaman sungai tu. and between the rocks. akujumpe kayu like 2m panjang, and guess whut. arep try celup kayu tuh. and kayu tu pn tenggelam tak timbul. and this fact aku tak gitau yg len. tkt dorg trauma lak nk masok sungai pasni. huhu. pastu naik bas aku tidur. konon nk reserve tenaga for the nite.

sampai je kt kem. aku realised its a kem for PLKN. not bad, ade tasik. sume dh ckop. exept, tade sungai or air terjun. mandi pon dalam tandas :( bersyukur ali :) huhu. lepas solat , pg kantin dia. wtheck. wow. sumpah makanan dia cool gila. tak silap, mkn nasi campur and other buffet menu yg bese korg jumpe kt hotl. haa, cmtu la. tatau la kalo cmtu yg bese pelatih plkn makan. pas makan mandi solat. pegi dewan dia.

ade buat ice breaking yg cool :) main mnde yg agk nostalgic. tht is. turunkn paip bersama :D then, kite main roket. tp the worst part.is getting the task sepanjang berada kt tmpt tu. damn, adeh, ni mcm bukan yg aku nk. kne buat keje2 yg aku tak minat pulak. grr. such as, cari cari bunga and label. cari daun. then buat power point present kt sko.a adehh, aku (and others ) prefer kalo mnde kt kem, kite setel kt kem je. and jgn bawak klua smpai ke skolah . huhu. tht nite tido lewat sket sbb nk kne buat kumpulan nye moto slogan logo and bla3. takde makne nk tgk bola mlm tu sbb yg lwan aku tak minat plus, aku nk msg org je time tuh, nk cari line punye la ssh, .

2nd day. selase.

bangun pukol 5. tidur kt bilik die sumpah sejuk sbb katil bawah kipas. plus takde nyamuk. hee~ kejut adri and arep yg mcm ssh kot nk kejot bru pegi mandi skali( bukan la dlm satu tmpt tu) . siap2 pegi surau, solat. pas solat ade senam sket. then ade poco2. sumpah aku tak tere. haha. and tu 1st time kot :D. lepas poco2. pegi breakfast yg cool :) nasi lemak dengan lauk kau pilih la sndiri nk ape and banyak mane. aku amek just ayam and sotong, sbb nk tmbh ngn koko krunch with fresh milk :) nafsu tu kawal sket* haha.. and then,, flying fox bai! wooho :D




abes je flying fox,, siap2 sume pakai kasut and pegi junggle trekking. jalan die punye gradient sumpah tinggi gila. seronok dorg tolong2 pompuan naik. ble laki je. msti die tak tolong. ngehh,. gatal gatal. haha. tenga jalan2 tibe dengar lagu justin bieber kt tgah hutan, baru aku perasan, ktorg senanye kt dlm ladang koko. wtf. aku igt kt dlm hutan betul -,- and adri, kau terminum air tuh, aku tanak cite psl air tu :) hehe

after tht ade lari berhalangan, mule ngn lompat palang then cross the bridge. followed by panjat tembok. nyaris nyaris tak lepas sebab salah care naek . huhu then balancing atas tembok pulak. and then di ikuti oleh monkey bar. aina :) aku ksyn tgk kau kt cni :'( pastu tarzan pulak, ade gk org yg terjatuh dlm air (upps) bess. tp malangnye aku buat 2 kali je. then. kantoi aku dh buat byk kali die halau, huhu. lalu trowong then tolong arep panjat tembok 3 meter. then balek kem. makan time :)

makan kali ni, sedap gila.. :D tanak gitau amnde, nnt korg jeles. solat dh setel, aktiviti lps tuh, kayak rakit and berenang dlm tasik yg dalam die tak penah dapat diketahui. plus, river crossing. yaww fun fun <3 tp, time ni jgk la. aku punye kasut tibe rosak, membuatkn aku terpakse dispose kasut predator adidas turf aku tu-,-. ini telah menyebabkan aku terpakse baut river crossing pakai kasut sebelah and stokin sblah. dun say a thing!!!thts it for the day. balek dorm mandi manda ngn arep and adri kt paip luar tuh, karaoke ramai2. then, dinner plg gmpak. BBQ DINNER. oh yeah...

mlm tuh,, ade main game yg bes bes. mayb kalo aku rajen aku cite. tp tgah mlm ni, nk update smbil spain yg kalah . grr. paham kn kalian?? :) tp yg mm gaku nk cite. is the boring part, di mana, aku terpakse present group thinggy, yg mane aku tak nmpk pon objektif die suro kite sume buat. huhu.mlm tuh tido awal :) tp esk nye bgn lewat. grr


selase, last day.
bkn lewat pukol 6.30. tapi takesah sgt sbb takde exercise pagi, tido smpai pukol 815. sbb ikut tentatif 8.30 kne pg makan. ni tibe aku pg kt kantin kne marah sbb lambat, pdhal akusmpai kol 8.31. ngeh, mls ah ckp byk. :). then sesi bergambar. , dan pergi ke pusat semaian dan arboretum. bosan?? anda tentukan. haha. kne dengar ceramah. then pgi tenogk2 pokok. thts all.

finally, makan tengahari and then tido like 2 hours. then bgn mandi . pack pack barang2. aku pegi 2 beg. balek jd satu je -,- then naek bas. chaw~ smpai skola like 6.30 kot. seb bek kakak laily ade hnta kn aku balek :)

mlm tuh, pg tusyen aku agk kebohsanan, sbb. ntah la, bosan maybe. and aku tau yg kwn kwn sume pg sunway pagi tu -,- grrr.... and thigns got worst. bile spain kalah,. ngahhhH!

Friday, June 11, 2010

universiti putra malaysia


awesome???

less owesome than ukm. hahaha

Saturday, June 5, 2010

wallaweh

cuti 2 minggu
3 hari di upm, 4 hari kt skolah,
thts 7 days already. damn,,

lgi 7 hari??

fill up my day plss :)

Friday, May 28, 2010

wut a NIGHT,,,


gahh, pukol 9.30 smpai kt bukit raja. igt nk tgk prince of persia time tuh. tp tgk2 dah penuh. we took the risk for the seating at 10.15. makan solat bla bla bla~ tau tau dah 10 20..

masok dh miss siket. grr. abes muvie kol 12.30 tros balek .. eh silap,, PEGI I-CITY.. tak pnah pegi . harap je dok dkt. tapi bak kate izan, tmpt tuh baze duet je. haha. had fun. tp, ade bad news..


aku balek balek. apis dtg rumah, suro aku call sarjan halim. damn, ape doe salah aku. die suro aku pegi balai kt 7. takde hal. aku pegi je la.. then bla bla bla.


pndek kn cite.

AKU PEGI BUKIT RAJA TENGOK WAYANG THEN PEGI ICITY. sampai pukol 2. then??? asl tak puas ati sgt?? sape yg dok cite kt polis?? then die ckp nk bagi warning. ape salah aku??? -,-

yeah. takleh cte byk2 psl polis ni =)




Thursday, May 27, 2010

wtheck?


gambar hiasan semata** :)


oh well, bila di tanya ttg mnde ceni. seresly,, aku tareti :) sumpah aku ckp... so korg phm phm la yeh....




btw, gmba ni credit to the new arif's fone, IDONOE (bkn aino) hehe.. saje je poyo, tgk kasut(malu malu -,-) and and, time ni,. aku tgkp gmba mengalahkn cgu -,-

Wednesday, May 26, 2010

home alone :)


rushing around the clock in the middle of the night, with no extra money in my wallet nor pocket. kinda lucky i guess that i managed to find RM3 in the car. the petrol thinggy is already blinking . i hope that the last few drop is still enuf to get me home.. barely, yeah... i filled the tank with the rm3 i found. then i drove around KNOWING THAT I HAVE PHYSIC PAPER TOMORROW!!

pastu balek uma konon nye nk tido stengah jam then study physic smpai pagi. aku tertdo kt ruang bukan tamu. bangun je its 4 already, tka bac physic pape lg -,- konon nk pgi skolah awl. tgk2 cam bese gak..


sampai skolah kol 7++ pagar tak bukak lagi. bla bla bla. tak bace byk, sket sket.. bile dah exam, aku seresly, MENGANTOKKKKK. all paper ade je tdo -,- cgu siap bg gule2 lagi. last last, aku mntak cgu nk kua :))

terase minggu ni agk cepat berlalu. still. aku risau, aku buat exam , cane nk A kalo tak bace buku .. sivik aku dh konfem fail. grr~

4 papers to go -,-


oh ya,, umi pegi sabah, ayah balek kg, ntah ade ape , huhu. aku kt rumah. teman weh!! hehe.

Tuesday, May 25, 2010

damn~

mmg tak reti handle website?? tayah buat la weh. bodoh~

wat malu negare je -,-

bukannye aku mengharap sangat. just, it shows how low and pathetic you are. and by that, it also includes me and evry single each and evry one of us. including YOU!!!

aishhh~

Sunday, May 23, 2010

finally,,


huhh,. pnat kot.. ntah asl tergerak hati aku nk post kali ni, kalo on9 asek asek facebook je. why not once in a while, update sama ini blog..

s0 wuts on my mind??

hmm,
1st of all,
ive making new friends lately. dunno whyhmm, skrg ni aku pegi lebri ngn kawan2 ni la.. TM apis dany amad izan aliaa naja.. bla3.. huhu.. :). haha. but im grateful, and it was fun ( cheers )

2nd)umi pg sabah, and and, td pagi aku hantar die pg. on the way balek. ade kete kancil dpn kete aku ni. die accident ngn moto, damn fucking scary. 1st time kot aku tengok org kne langgar dpn mate. moto tuih, dinaiki oleh seorang budak lelaki, and ayh die maybe. and and. accident tu. menyebabkan moto tu hancur.. helmet aku tengok pon ntah ke mane... and worst. tht kid died on the spot. with blood flowing on the road. aku tengok orang yg maybe bapak die tu dok kept shaking on,,, but seresly no answer. aku tak brani nk benti. cz ramai gila yg benti. plus, nk pgi lebri..gile scary kot -,-

after tht. umi mcm tak bagi dh aku nek moto -,-
still, aku nek gak, umi bagi syarat. suro pegi renew lesen :)


happy exam guys. :D

p/s: jom pg UPM jun ni!!!

Friday, May 7, 2010

post of the week :)

tanak cite psl belajar :))

seminggu bz ntah ape, baru hari jumaat leh buat ape nk. and i decided to stream few vids.. antarenye, i dota 3.. gila lawa vid die nye effects due to editing~!!! salute gile babeng ah :D


next, SSAAS drum corps. tol ke? aku tgk vid dorg time s.o.x nye pertandingan. lawak doe ijol.. hahaha... try ah carik kt fb sape yg rajin :)

last. smpai malam, aku tengok ngn umi tersayang, cite FOURTH KIND.. cite psl alien abduction based on real footage vids.. bukan cm yg selalu kite tgk kt tv tuh. tp die cite psl org yg pg jumpe therapist. then ape yg jd time sesi ngn therapist tu... sires gmpak doe. at the end, what you belive, is yours to deciede. ;)


now now.
tanak pegi skola sbb alfalah, lgpn gpms cancel. soo, lebri anyone?? :)



beloved classmate :) thx aina



p/s: mgu dpn dh exam midyear :(

Friday, April 30, 2010

oh well, disebabkan aku ni tak rajen nk update blog evry time mcm merex. knkn?

just nk ckp.
dh 3 minggu saket gigi. D;

and it hurts evrytime nk mkn, nk ckp, seb bek nk minum tak saket. oh wait. it does

-,-

p/s: tyra, get well soon, even kau tak tau ape senanye kau saekt,aside trt denggi.huhu

Sunday, April 25, 2010

Uitm jumaat lalu


uitm??

bes sbb saya dapat tak pegi sekolah (bes ke tu?)
bes sbb dapat makan free( tak klua blnje hari tu :)
bes ape lagi??
well,
hari tuh pegi uitm, ade hari alam sekitar corresponding with the hari alam sekitar sedunia. and and, kitorg kne bukak booth. takde la hebat or gah mane booth ktorang tuh, tapi ok la. org datang :) even kami tak sediakan byk giveaway prizes. plus take money pulak tu. thx kerane membeli pokok di booth kami :D

and and, arep, aina, farahani dapat kawan baru.
hua hua hua..
takde la baru mane. kawan lame. last jumpe kt skola rendah dlu. skrg die skola kt alam megah. kn alya??
;)


huhu.

it was fun . yet tiring. plus. practising english . woot woot. :D kne explain kat mat salleh, eheh silap, kt org cnia convert, pompuan , mule mule die tak bagi amek gamba die, tp arep snap gak, haaa. seres. aku respek gile kt die :))

well, nk tulis byk.cz alot happened. tp time aku tulis nk post mnde ni..
aku dah kehabisan idea, baru pas edit gamba, grr. penat penat. esok sekolah. huihhh. nnt nnt aku rajen aku upload gamba byk2 :) dgn usaha aku nk upload lg satu gmba pon die lbab gile. grr. asal la ni.. hmm.

ni yang aku rajen ni. ntah bile aku rajen..
korg doadoa kan la yeh -,-

ali rajin, ali 10A+
aminn

Tuesday, April 20, 2010

baru balek tusyen, makan, nk belajar tp ngntok.. argh, need sumeone to slap me la, adoyai~

tibe, teringat kt sorang ni, haha, as usual, kalo aku dh tulis kt sini, nk kutok ape, sbb aku tau die takkan bukak blog aku. hahahah. so, bile aku teringat die, aku tringat mnde ni,

stupid ppl do stupid things,
fucking ppl do fucking things,
YOU?
you do stupid and fucking things!. so..
wut are you?
both??
NOOO.
WORST!!!! :)

hahaha~


huhh. dont let ppl be underestimated la weh. haha. till then, blog tyra mnceritakan segala galanya. uppss~

tadi kt skola adesesi gamba gamba, so tade la belajar, damn, aku patutnye pg PJ ade briefing utk projek TrEES. tp tak pegi, sbb umi ckp amek gamba lg penting dr pg PJ tuh, gamba, taun ni last, pg PJ tak dapat ape.

demikian lah keputusan aku, disokong dgn ade orang yg mengatakan yg ade raptai MAKA, aku tak pegi la jugak pj tu, and aku nk cube nasib nk pegi dewan MBSA, ade perasmian pertandingan kitar semula. best tu.


last last.
tak pg PJ, tu dah pasti, then terlepas taklimat utk raptai MAKA, mnde tu igtkn satu hari, pdhl skjp gile je..huhu then pnhaniza tak bg pg MBSA. grr. last last, tangkap gamba je ah aku. huhu. sume hilang,

yg dikejar tak dapat, yg di , ape ape? adehh, lupe..
still, you get the point ryte? :)

oh well,
tu je,
last,
satu teka teki,

My mother has 2 children, but her son IS NOT MY BROTHER, WHO IS HE??

answer is..

ME! :D

haha.
phm tak?
huhu

-,-


P/s:

happy birthday sitizawinnajah :)

Thursday, April 15, 2010

final answer


question number 1.

is there really a person termed GIFTED?

hmm, well. evrything you see, is a result of sumthing. not just it happened like it is some kinda magic. NO. no such thing as gifted. but there is the term as special. whereby you have the ability to do less and gain more. wish i was apart of it.


question number 2.


are heroes born or made?

for sure. nothing is born. ppl that are meant to be something since the day they were born?? thts bullshit! just becaouse u were born blind doesnt mean you cant see, just because ure deaf, doesnt mean u cant hear. JUST BECAUSE YOU CANT SPEAK, DOESNT MEAN YOU CANT COMMUNICATE. God is very very, very generous to treat us with all of his blessing ;)




question 3

is it better to be avarage at everything rather than being superb at one thing and sucks at other than that one thing?

hmm, lets see.

lets say, that i can play soccer, i can play well. but doesnt mean im a pro like torres rite? plus, i can run well, but not the best runner la. i can do well in curiculum, but never managed to get the best.

vice versa~
this one person, who can score with flying colours in exam, still, doesnt play football,

or even this person tht plays football, maybe as good as torres:), that doesnt score in curiculum. you get the point rite???

i dont wanna interupt ur point of veiw with mine. so,

you decide..

:)

Friday, April 9, 2010


due to my life yg masih lagi tak balance dgn schools, hw, and life.


umi refuses to let me take part in furthur co-curiculum activities.


shocking..
sry pn haniza. maybe you need to find another person perhaps outside the society.. or maybe just call my mom! i think thts the best. :D







gonna miss this

Thursday, April 8, 2010

ucapan terima kasih :)

pressing few keys of piano with lots and LOTS of daim -,-


khamis minggu lepas. awl bulan 4 arituh. donat msg ckp die nk celebrate sbb die dh abes keje. and tht morning die and nabil pegi tgk premiere clash of the titans. kate nye bes~

well, aku time tuh tga training utk rumah sukan. bosan so aku men badminton, just for fun. =) kol 5.30 kot. donat msg. ckp suro dtg secret. then aku pon pegi la. call kamilah die ngntok. lagi rela ngntok dr mkn secret. tak nomel ni. huhu. zawin tak reply, tyra call tak angkat.. adehh, seb bek ade merex :)

smpai2 donat tak bli utk makan situ, tp bli bungkus( take away ) :) hehe. tp makan kt situ. lol.. then merex datang. bile bkk je kek tuh, ade tertulis sumthing ats tuh.



damn. utk aku rupenye. thx alot donat. :)

so we ate and ate. smapi magrib, then merex kne balikdonat nk bli cekak.. so ade lagi sparoh tak abes. make, bungkus and bawak balek:)








tyra tgah call time ni, and dorg pakse tiup lilin sbb lilin dah nk abes cair. huhu, and die datang pastu. tp gamba die mane ntah -,- sry babe








them :)




and donut. thx bro!

Tuesday, April 6, 2010

stop and stare. and think!

3 questions,

1) is there really the term for persons who are listed as, GIFTED??

2) are heroes born or made??

3)is it better to be avarage at everything rather than being superb at one thing and sucks at other than that one thing?
;)

answers later

Monday, April 5, 2010

super tired day~


mase hari sukan. aku bjet nk dtg awal kol 7. tp bgn 7.10. kalut aku dibuatnye. then. pgi umah arep. tgu lyana call suro aku amek die kt ktm. mcm haram je kau nk call aku. igt aku ape?lol. last2 aku gk msg kau. adehh. kau lmbt sape suro. dulik ah. aku pegi stadium dulu :)





dtg2 tros perbarisan. kne dressup. btw, mlm sblm sukan tuh. ala,, mlm MU kalah ngn CHELSEA tu.. haha. aku nk dorg seri.. -,- lepak umah pn rohana siap2kn last minit punya kerja rumah ijau.huhu ,... wtf.. seres umah die bes gila!samsung LED 52inch++ tv besa gedabak+astro b.yond~ tgk bla mmg puas gila. Tv tesa gile bleh tgk dr mane2 tmpt dlm rumah tu. aku dh bajet tanak makan kt umah die die pakse. abes eating disorder aku T.T






back to the topic.. ble dh dreesup. kne berarak. aku nmpak ain. pompuan melayu terakhir hahaha. abes je perbarisan. die tros panggil utk 400m L1. mau kalut aku di buatnye. dahla tenga nk berak. aku pon pergi setelkn kt tandas. abes je. aku pegi blek kt kemah penyelia. ckp nk amek kasut(tga pkai crocs je) cgu ckp tayah. act aku nk cari spike yg ade saiz kaki aku. huh.. takde. paki la kasut futsal syidi. thx doe. haha. berat shal kasut tuh. huhh. make kau pun berlari ali. igt last. ade lg orang blkg kau. haha. aku tak puas ati kt org yg tak masok saringan. hahaha. :)

abes je lari. yan suro aku pg amek budak kt 27. lol. igt aku drebar? dh la tak baya.huhh! aku pon pegi la seb bek budak yg aku amek tu die baya. thx :)

smpai je skola. pttnye kne masok 4x100. tp tak jd. sbb lambt sampai blek kt stadium. T.T aku tanak cite ape jd pastu kt stadium. sbb maybe, sume dh tau en??

after sume mnde dh abes. hanta yan and aney kt ktm. then arep kt 19 . after tht antar chap pg puncong. nk balek tu sesat! damnnn. kol 4.30 sampai sacc. dga cite sume dak2 sammy and the gang lepak. aku sampai je guys sume dah blah. and aku merasakan keadaan mcm tak menerima au. sume mcm pndg slek je kt aku. ths y i decided to go to secret and bigapple. then balek. sbb kne hantar adek pg asrama kt kuale selangor.

smpai asrama pukol 6.15.....then balek umah sampai kol 8.wtheck~ on9 jap. tulis post blog satu. then tido. tak dpt tgk liverpool. kalau aku tgk msti dorg dh mng. huh..

and today .. CUTI!! tapi penat cz takleh nk rest. and thing get even worst when i start thinking about study-,- and hw..

grrr~





merex tanak bg kat aku!!..hiasan semate :)




start lmbt mmg ah tak mng. huhu.


thx arief :)

Sunday, April 4, 2010

lesson of the day(II)




sportsday. not much to share. just the lesson. a fact tht i found. tht i desire to share with those who are reading. ( usually its only me. )


hidup jangan jadi anjing orang.. jgn jadi kuli orang. jangan biar kau diambil kesempatan. jangan biar orang buat kau nmpak bodoh. jangan biar orang perbodohkan kau..


thts all.
no offense. im writing this to the person who im surely takkan bace blog ni. thts y im writing this. cz i know kau takkan bace. and jangan korg terase sbb kalo korg dh bace.. and im not pointing it to u. sereously :) thank you for evrything.


P/S; thx donat. aku rase mcm nk post psl bfday aku n mia tuh. haaha. later dude. still. thx alot :))

Monday, March 29, 2010

inspiring. to those whom shares this artistic interest :)



gila weh!.. aku nk main cmtu gk .. =) and the song is really nice . i love the song even without the piano. and its better with piano. and, played by a kid tht age. (looks nerdy kn?)haha. still. aku nk tere main cmtu gk weh. tangan fluent je main. tayah tgk note. even kalo die dh hapal pon. still gempak kot dpt men tangan lembut gile gtu. huhu. maybe korg ta bese dengar lagu ni, so, here's a song tht maybe farmiliar to all of us :)

enjoy!~




even tak la nmpak pro sgt lagu ni. still. i love it. hahahaha. kau tak suke?? so wut? :)

Thursday, March 25, 2010

lesson of the day~





its been awhile. baru ade mase nk bukak blog ni. kalo tak mcm haram la nk buang habuk2 yg dah berinci kt tmpt ni, huhh~




hari ni jumaat. 26/3/10, bfday mia. hapy bfday girl~ tapi aku tanak cite psl bfday die. nk cte psl ROAD RUN! gahh!

oke oke. cite die ceni, orait ah. awal pagi bgn lmbt sbb malam tuh bfday mia~ then pegi skola, die dh kumpul2 nk ready sblm start roadrun. ade exercise die sume, then tibe takde modal. cgu suro buat poco poco lak. malas aku nk buat mnde bodo tu. as a result. cgu tarek aku nek pntas. grr~ ingat aku cuak ah tu? hahahaha

still,
bile turn f4 and f5 utk lari, aku pegi ah sorg2 kt tmpt starting tuh, kononnye nk ikat ngn syarol, bleh ah heret diri aku ni nk dpt top 20~ =) still, die pgi dpn dri aku. aku nk gk pegi dpn, tapi aku tgk2 kasut aku tak ikat ketat ketat lagi, time aku tengah ikat tuh la, cgu ramli nk start kn race tuh~ grr..... ikat tak betul, last2 lari je dgn ikatan yg nyawe2 ikan tuh~

1st time aku lari(padahal bru taun lps start) tak benti. haha. ntah ape aku brangan time tuh. dok pike psl bio tak silap.. dangg -,- and tali kasut aku dh mule terbukak time sblm smpai polis kt 15 tuh. damn, mcm ade godaan nk suro aku benti. otw, aku nmpak arep, dh pncit. die injurd time rabu lps tak warm up sblm train pusing skola. so, die taleh lari tp nk pakse gk lari. aku nmpak ramai sgt org yg dh mule pancit2. ade yg lari berasap ^^, (phm x?) lagi satu aku tak puas ati. ape kene la ngn aku ni? smpai je kt checkpoint nk amek ketas tuh, dorg takde nk hulur kt aku. kne aku benti, jerit WOI!nk mnde tu* then grab dr tangan org tuh, takde nye nk hulur. org lain hulur. akibatnye aku terpakse benti nk amek, wtf~

smpai smpai, aku lari mcm khayal gitu. kne Q nk bagi nmber peserta, dpn aku , yg aku igt, ade syarol. and sape ntah, tgk syarol dapat top 20,. cgu tuleh tuleh name, smpai je kt aku, cgu dah tuka ketas. menandekn.. AKU DPT NOMBOR 21!!!!! bagi aku, tuh numbe plg malang. sbb???

well, obviously, kalau aku laju sket, dapat numbe 20. takde nk pandang kiri kanan tego org, follow org,, gahh~ hmm mnde dh lepas. huhh.. lps aku tau number aku. aku terus letak sume ketas yg dpt kt checkpoint and tros blah~, smpai aku terletak skali kupon utk claim air free kt kantin. -,-

the lesson here is,
i realised, that there is a HUGE different between number 1 and number 2. between a YES and a NO. between THIS and THAT. you get the point rite?. although tht the chance of making the ryte choice is 50-50. still, being at the wrong 50% really sucks.

oh well, no more long distance run kt 18 dh pas ni. funny. im already counting down the things tht ive done at 18 for the last time =)


PICASSA~

mencari kupon air



muke bru lps tau dapat numbe brape. nk nanges kot~




time ni tyra nk snap pic aku. tp aku dh nk blah, die pgl2 name aku so this is wut i did =). tgk kasot :D




ape ni ki. haha. kau dok jalan je wtpe



before i was dragged up-,-



thx tyra for the pics :) aku grab sume ni, haha.

p/s: happy birthday afza qistina. sweet 18.. its been two long years since the last time i met you. do miss u kot. haha :) ur a superb person.. by mean, SUPER DUPER PERSON =] and a great fren too.. respect* ;)