Friday, September 16, 2011

that morning and one only morning


Ok if post sblm ni dh cte smpai kt hospital aku nk cte la pulak ape jd dkt hospital... Huhu ..

Okay, turun ambulans die ckp suro tgu n jgn turun lagi. Die nk amek kerusi roda..aku ckp xpe aku bole jln.. Abg ambulans tu ckp die nk pg cari jp kerusi roda tu.. In the mean time die tye .. Aku ni smoke x. Kalau x die nk hulur sbatang. Mmg x la en. Last last aku kne jalan gk sbb kerusi roda tu dh abes.. Ngengg~

dh jln smpai emergency ward tu aku tgk kiri kanan sume old ppls, and mostly sume doctors there are housemans.. Last time aku kt hospital klang ni was when i was born.. Haha. Datang balek aku kt sni.. Hee tgk bangunan pn sume dah lme. Oldskoolbai! Hee.. the only thing dlm kpe aku skrg ni is just nk kua dr hospital ni asap.

.. Then a nurse mntak ic then die suro aku pg baring. As i lay down die tros buat standard procedure.. Cocok kt tgn utk inject rabies ape sume. Tgk mata. All tht stuff la.. again, tanye aku smoke ke tak. hmmph. X thn mase die nk tgk blood pressure die test dkt tgn kiri aku. Time tu x rse sakit sgt sbb adrenaline still rushing within me. Mase tu pkol 5. Umi asek calling tye ape cte mcmane oke tak sume. Then die ckp.. Nnt jgn lupe solat subuh.. Allah.. Aku isya pn blm lg time tu. Aku tye nurse tu mana surau nk solat. Die xnk gtau n die suro aku tido. Ikhwan kt sblh pn ckp suro aku tido gk. Die ckp nnt dah setel pg la solat.So aku pn tdo...

Dh tdo aku terjage byk kali gk. Tgk tepi ikhwan tak tido dr td tgk aku.. Pehh. Tq bro! Tgk jam dh subuh . Damnit miss isya. Takpela ikhwan suro smbg tido. Aku tido but then skalu ni terjage sbb darah kt dahi start mengalir balek. Aku pgl nurse sume buat bodo je. Igt aku x pkai spek aku xnmpak ke kau tga bace surat khabar .. Shitt. Last last out of nowhere tibe ade sorg nurse die stop kn bleeding tu. Ikhwan time tu pg setelkn procedure utk jahit kpale n xray. So aku sorg time tuh. Knpe la aku dh bpe lme kt situ bru skrg die nk setel kn aku.. Bkn nye dorg bz pn.. Pkol 630 br nk start proses aku.. Hehh. Government hospital.. As expected..

Ikhwan dtg ckp nk pg cek xray dulu.. Time adrenaline dh mule fading away .. So all the pain starts to hurt.. Smpai kt tmpt xray tu kne tgu turn. Tgk sblm aku tu bru aku tau cmne org koma kne xray. Huhu. Evrytime die nk isi borang for a procedure die akn tye aku smoke ke x . Wtf do.. Jahat sgt ke muke aku??

Dah xray die suro aku pg balek dkt ward utk tgu nk jahit kpale lak . Aku ckp aku nk tdo die x bg .. Die suro duduk. Fine aku duduk dkt katil igt skjp jer then nk tros pg jahit tgk2 lama. Ade nurse len lalu kt katil aku dan tye npe aku x baring . Bile aku nk baring datang nurse td suro aku pg jahit pulak. Adehhh~ sabo jela..


Kt bilik jahit tu aku sorg sbb ikhwan kne setel utk aku masok wad biase.. Aku dh pike bpe lme pulak la aku kne stay kt sni. Cuti seminggu je..ah redah je la .. Naik atas katil tu. Dokter tanggal balut dkt kpale and then die nk jahit kpale die mcm pelik.. Then die pgl kwn die..
-ni nk jahit cmane nh.. Theres no cut.. Skin loss je sume.
- abeh darah ni mengalir dari mana??
Xkn la x nmpak kt.. Pastu die nk cari kt mana darah mengalir die picit semua tmpt yg ade drh drh. Kalau adrenaline ade lg aku takesah la. Ni sumpah rase weh -,- kalau picit picit jumpe xpe gk.. Last last kne pgl gk senior dorg sbb dorg tatau cane. Darah time ni dok mengalir and die x bg aku tido. Tau kn sbb pe??

Dokter pmpuan tu dtg and die ulang balek prosedur laki td. Ntah ape ssh sgt nk cari drmmana darah klua. Aku pejam je mata the whole process tu. Muke mmg da basah ngn darah last last dorg da jmpe dari mana darah kua ztau cane nk jahit.
Yg laki suro jahit dlm dulu bru jahit lua.. Yang pmpuan tu suro jahit lua je nnt dlm ok la. Ok fine buat la pape jnji setel. Psni yg sakit gile. Die nk jahit msti bius dulu.. Hell yeah. Thts the most bitter pain. Dah lme x kne mcmtu. Dkt tmpt die nk jahit tu die akn inject bius atas bwh kiri kanan and finally tgh tgh at the center of the wound. Ok sumpah tak tipu tu sakt gila . Tp xde la smpai nanges .hehe. Dlm hati pike just tht this will be over soon. Soon. Soon. Mase die jahit tu mcm jahit baju lak. Tarek tarek benang as if kpale aku ni kain je..
-adek jgn gerak kpale nk ketatkn jahitan nh
Smbil jahit jahit dorg sume borak mcm aku ni xde je.. Adehh

As i rise up up fom the bed i can see that it is drenched in blood already.. Damn it how much blood have i lost today. Pg kt emergrncy ward balek then ikwan ckp maybe kne stay few days dkt sini sbb dokter ckp maybe kne masok besi.. Seb bek tak.. Time ni umi n ayh da dtg n ikwan pn balek sbb ayh die dh dtg. Pg la setel simen pulak dlm bilik casting yg super sejuk and then die pakse aku diri shirtless formabout 10 minutes for nothing. Then umi masok dlm bilik tu nk bg baju.. Da ade bju bru la x sjuk sgt then die psg cast bru aku blah dr hospital masok ward byase.. It was like 9++ tht time die. before balek dokter kne resolve dulu aku sakit ape next appointment bile bru bole balek. part dokter nk resolve sakit tu yg x le bla tu. Pdhl sumenye houseman yg nk cek. Dokter cek awl awl dh. Houseman nihh -.- fyi housemans are freshie doctors or practical kt. Huhu

Balek. Dlm kete miyul n syikin call ckp aku kt mne sbb die nk lawat.. Pdhal plan aslmpg tu nk pg skate sme sme. Then alya nk mntk tlg anta pg airport mmg sry sgtsgt aku xbleh.. Lastly aku endup spendi the whole cuti mid sem dkt rumah je -.- sume yg dh plan bagai kne tangguh..






this is some stupid video i made at the ER. sry for the mumblin
oke,pkai earfone yehh :)
video

1 comment:

  1. x tipu punya lawak!
    kesian sungguh. mmg ssh nk cari exactly tmpt yg luka.

    ReplyDelete